top of page
Zingen maakt je blij

Dit is wat het Vrouwenkoor Allégresse, dat ‘Vreugdezang’ betekent, zeker weet! 
Van zingen word je blij!

Op 3 september 2003 is het Vrouwenkoor Allégresse officieel opgericht, na het nodige voorwerk door Laury Plaisier en Betty Smids.

Momenteel hebben we 40 zangeressen, die onder leiding staan van onze professionele, perfectionistische en geduldige dirigent Paul Michèl Tijssen.

Al bijna 13 jaar inspireert hij ons. We komen allemaal graag naar zijn lessen op de vroege dinsdagavond.

Repetities

Het Vrouwenkoor Allégresse oefent iedere dinsdagavond van 17.45 uur tot 19.30 uur op de volgende locatie:

De Bron

Vogelplein 1

3815 GV Amersfoort

(Liendert)

Je bent altijd welkom om een repetitie bij te komen wonen! Neem daarvoor contact met ons op

Bestuur

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

PR

Lief en leed

Jeannette Reinheldt

Leontine van Raaij

Marijke Helsdingen

Joke van der Geest

Julia Kraft

dirigent.jpg

Dirigent

Op zijn zevende zit hij al aan de toetsen van de piano. Vier jaar later strijkt hij op zijn eigen viool. Geen wonder dat zijn leven in het teken van de muziek komt te staan. Hij speelt in het Goois jeugdorkest en is er de concertmeester.

Na zijn middelbare school studeert hij aan het conservatorium in Utrecht. Herman van der Heijden maakt hem wegwijs in de schoolmuziek. Herman Engels leert hem alles over koordirectie. Aansluitend studeert hij aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich verdiept in onder meer partituurkennis.

Al jaren is hij dirigent. Als Allégresse prijzen we ons gelukkig met zijn dirigentschap. We kennen Paul Michèl Tijssen als een opgewekt, blij, enthousiast en gedreven mens. Hij is een perfectionist die het beste uit ons ieder persoonlijk én uit het koor weet te halen. Elke dinsdagavond en elk optreden weer.

bottom of page